Proces Automation

Met Robotic Proces Automation (RPA) kunnen bedrijven dagelijks terugkerende handelingen automatiseren door middel van software. Binnen organisaties worden veelal manuren ingezet om data van het ene systeem naar het andere over te zetten. In zo’n situatie kan RPA een belangrijke bijdrage leveren. Met de inzet van bepaalde systemen kunnen die handelingen gedigitaliseerd worden. Hierdoor kan personeel zich weer meer focussen op de kwaliteitsborging van de organisatie.

Wanneer kiest u voor RPA?

Robotic Proces Automation stelt bedrijven in staat om hun werkzaamheden op te schalen en processen snel en efficiënt te verbeteren. RPA-tools zijn zo ontworpen dat de handmatige workflows die mensen doorlopen, overgenomen kunnen worden. Het brengt het proces in kaart dat de softwarerobot dient te volgen via computerlocaties en verschillende data-archieven. Zo’n tool kan zowel handmatig (attended robot) als automatisch (un-attended robot) worden geactiveerd. Daarnaast kan data binnen voorgeschreven locaties ingevuld of verplaatst worden en kunnen audittrails berekend en uitgevoerd worden.

RPA kan onder andere ingezet worden voor:

  • Finance & Taks
  • Supply Chain
  • Customer Service & Sales
  • HR & IT

Robotic Proces Automation brengt vele voordelen met zich mee. Naast het feit dat computerrobots alle repetitieve handelingen uit handen kunnen nemen, hebben wij nog een aantal pluspunten overzichtelijk gemaakt:

  • Kostenbesparing
  • Snelheid
  • Schaalbaarheid
  • Continuïteit van processen
  • Foutenreductie

Hoe zet Fitch RPA in?

Typerend voor onze werkwijze is onze Quick Scan. We selecteren, identificeren en prioriteren processen die zich mogelijk lenen voor RPA. Dit doen we door processen te meten op onder andere volume, frequentie en foutgevoeligheid. Met de inzet van de scan laten we de potentie en verwachte voordelen van RPA zien. Zowel financieel als operationeel. Daarnaast brengen we de verwachte kosten van robotisering per afdeling in kaart. 

Naast onze RPA Quick Scan is Fitch ook in staat om Robotic Automation As Service (RAAS) aan te bieden. Hiermee ontzorgen wij onze opdrachtgevers volledig op het gebied van RPA. Dit doen wij op basis van een aantrekkelijke vaste prijs per maand. Dus, geen hoge ontwikkelingskosten, onderhoudskosten of lange implementatietrajecten.

Meten is weten

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie op het gebied van Robot Process Automation?