BI Competence Center

Techniek helpt bij managen van afhankelijkheden, de toegevoegde waarde van deze nieuwe techniek ligt veelal bij de toepassing ervan. Een Business Intelligence Competence Center (BICC) is het team van technische & business experts dat verantwoordelijk is voor het operationaliseren van de BI-strategie. Het is de kern die het bedrijf instaat stelt te groeien in adoptie van de nieuwe technieken en data gedreven werken. 

Wanneer kiest u voor een BICC-oplossing?

Het invoeren van een BI Competence Center (BICC) is een cruciaal onderdeel van het strategisch & tactisch plan van uw organisatie bij het verwerven van nieuwe kennis. Zo leidt de invoer van een BICC of een Analytics Center of Excellence (ACE) tot een hogere adoptie en ondersteuning van een meer data-gedreven cultuur.

Hoe zet Fitch BICC in?

BICC is een cross-functioneel team met specifieke rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Dit met als doel de organisatie te helpen en effectief gebruik te maken van nieuwe BI technieken. Er zijn verschillende disciplines die Fitch als partner in groei naar digitale volwassenheid van uw organisatie inzet.

Enkele key onderdelen hiervan zijn:

  • Data Governance & system “oversight”
  • BI Dashboarding, delivery & support
  • Improved Analytics & Actionable insight
  • Decision Making & Enterprise Performance Management.

Meten is weten

Bent u benieuwd hoe u een Business Intelligence Competence Center kunt opzetten binnen uw organisatie?