Assessments &
Data Literacy

De ontwikkeling van nieuw talent heeft een steeds hogere prioriteit binnen de huidige markt. Om hierop in te spelen zetten wij onze assessments en learning labs in.

Assessments

Steeds meer organisaties hebben belang bij een meting naar het potentieel. Hierdoor kan het niveau in kaart gebracht worden van zowel de complete afdeling als het individu. Bij Fitch ondersteunen wij onze klanten door assessments uit te voeren op de nieuwe vakgebieden binnen digitalisering: digital finance, data en BI. Uit onze metingen komen nieuwe inzichten waarop de kandidaten of organisaties zich verder kunnen ontwikkelen.

Wanneer kiest u voor skills assessments?

Met een skills assessment kun je de aanwezige kennis, competenties en vaardigheden van een individu, afdeling of gehele organisatie in beeld brengen. Het doel van een skills assessment is om zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen of een persoon of afdeling, een bepaalde taak of functie goed kan uitvoeren. Op deze manier wordt het gemakkelijker om aanwezige knowledge- en skills gaps te identificeren en kun je mensen doelgerichter opleiden.

Hoe zet Fitch skills assessments in?

Onze skills assessments zijn uitermate geschikt om de kwaliteiten, ontwikkelpunten en eventuele knowledge gaps van uw organisatie in kaart te brengen. Dit zowel voor finance professionals als voor senior managers. Ze zijn inzetbaar als meetpunt voor een verandertraject of het doorlichten van een Shared Service Centre.

Data Literacy via Learning Labs

Data literacy voor ons is kunnen Lezen, werken, analyseren & argumenteren met data. Wanneer de ontwikkeling van potentie bekend is via assessments, gaat het om het aanleren van nieuwe (digital) competenties. De Fitch learning labs bieden de oplossing voor uw organisatie om te blijven leren en verbeteren van data literacy.
Na de implementatie van techniek en de operationalisering van strategie in uw organisatie, gaat het veelal om de adoptie om mate van succes te bepalen:

F(x) = success % = Implementatie% * adoptie%

Wanneer kiest u voor Data Literacy via Learning Labs?

Na technische implementatie bepaalt de honger naar adoptie de mate van succes. Daarom heeft de ontwikkeling van nieuw talent een steeds hogere prioriteit gekregen binnen de huidige (krappe) markt. Het overbrengen van kennis en het benutten van potentie is daarom enorm belangrijk. Naast de vaktechnische skills sets, zijn ook de emotionele/sociale vaardigheden belangrijk voor de toepassing van nieuwe mogelijkheden binnen uw organisatie. Om hierop in te spelen en organisaties hierbij te ondersteunen, hebben wij het Learning Lab opgezet.

Hoe zet Fitch Learning Labs in?

Het Fitch Learning Lab is een methodiek gebaseerd op jaren lange ervaring en toepassing in de praktijk. Om onze trainingen te laten slagen en het gewenste resultaat te behalen voor uw organisatie, zijn een aantal zaken van belang.

Onze aanpak:

  • Defineer “skill gaps”
  • De ontwikkeling van het juiste leerpad
  • Het leerplan uitvoeren, en meten / optimaliseren van de toegevoegde waarde

Wij garanderen met de inzet van ons Learning Lab de eerste successtories al na de eerste paar weken.

Meten is weten

Nieuwsgierig naar wat Fitch learning labs en skills assessments voor uw organisatie kunnen betekenen?